torsdag 11 december 2014

God Jul och Gott Nytt År!


 

Information till föräldrar

 
Julen står för dörren och alla elever har fullt upp med att färdigställa och avsluta sina arbetsuppgifter innan jullovet.

Skolavslutning för elever år 1-5 fredagen den 19 dec klockan 8.20–11.00, med avslutning i aulan klockan 10.15, inga föräldrar denna gång.

 Ingen lunch serveras på avslutningsdagen förutom för elever på fritids och fritidsklubb.

Skolavslutning för elever år 6-9 fredagen den 19 dec klockan 9.30–10.30, ingen lunch serveras på avslutningsdagen. Utifrån önskemål från elever och personal hålls en del av avslutningen på torsdag eftermiddag, 15.15–15.45 elever år 8-9 i aulan, 16.00–16.30 elever år 6-7 i aulan.

 

 Byggnationer och renoveringar

På vår nya F-6 skola på Fridhemsplan går byggnationer planenligt och flygeln börjar ta form och golv och väggar är gjutna och på plats. Planerad inflyttning sommaren 2016 ligger fast. På vår hemsida finns en länk till Sisabs hemsida där uppdateringar görs kring renovering och nybyggnationen.

På vår 6-9 skola uppe på Stadshagen har beslut äntligen kommit på planerad byggstart i februari för ny hemkunskapssal och ny entré som beräknas vara klar till augusti 2015.

 


Åtgärder för utveckling 2015(Ur kvalitetsredovisning som finns på hemsidan)

I kvalitetsredovisningen för läsåret 2013-2014 kan du läsa om våra resultat och prioriterade åtgärder för utveckling inför 2015.

Utveckla det kollegiala lärande genom att personal samarbetar och har forum för ämnesutveckling, lär av varandra och utvecklar gemensamma arbetssätt med fokus på utveckling av undervisningskvalitén. Vi behöver utveckla kartläggningen av elevers kunskaper när eleven anses vara i behov av stöd för att tydligt kunna peka på vad eleven behöver utveckla och hur det ska göras med utgångspunkt i undervisningssituationen.

 
Elevhälsoteamets hälsofrämjande uppdrag behöver förtydligas och våra beslutade EHT-rutiner som tydliggör både struktur och arbetsgång för elevhälsoarbetet behöver fortsatt implementering både för personal och för föräldrar. De nya extra anpassningar som beslutats av skolverket stämmer väl in på våra nya elevhälsorutiner.


  Vi behöver förtydliga strategier, struktur och rutiner för att utveckla både studiero och trygghet. Detta gör vi genom att revidera och konkretisera vår plan mot diskriminering och kränkande behandling. Där förtydligas skolans främjande och förebyggande arbete samt att rutiner förtydligas som all personal ska förhålla sig till. Vi fortsätter arbetet med ett inkluderande förhållningssätt som främjar både studiero och trygghet.


 Identifiera och prioritera behov av digitala verktyg som ett naturligt arbetssätt för elevernas lärande och utveckling, genom bland annat att börjar använda Learnify, en lär plattform inom Stockholms stad.

 
 Förtydliga pedagogens roll i fritidshemmet samt utveckla former för samarbete i skola och fritidshem. Detta sker bland annat genom dialog mellan personalgrupperna utifrån Utbildningsförvaltningens plan för utveckling av fritidshem

 




 

 Jag vill rikta ett stort tack till alla elever, föräldrar och personal för allt ert engagemang och arbete under höstterminen och önskar Er alla en riktigt avkopplande, stärkande och rofylld julledighet!

God Jul Och ett Gott Nytt ÅR!

Elisabeth

 

 

 

Läsårsdata vårterminen 2015


 

                       

Onsdag den 7 januari                                        Planeringsdag för alla lärare, fritids öppet som vanligt

 

Torsdag den 8 januari                                       Elevernas första skoldag med läsning enligt schema

 

Måndag den 19 januari                                 Informationskväll blivande förskoleklass,

 

Torsdag den 22 januari                                 Informationskväll blivande år sex                                                                       

 

Måndag den 26 januari                                       Planeringsdag för år F-9, fritids stängt, endast jourfritids

 

Vecka 9                                                        Sportlov

 

Måndag den 2 mars                                          Studiedag år 1-9, elever lediga, fritids öppet

                                                        

Vecka 15                                                     Påsklov

 

Lördag den 9 maj                                             Öppet hus

 

Onsdag den 13 maj                                           Ledigt(kompensation för Öppet hus)                                                                      



Onsdag den 10 juni                                          Avslutning år 1-9

 

        

måndag 15 september 2014

Information kring matservering på Campus Konradsberg


Här kommer information från ansvariga för matservering på Konradsberg.


Utbildningsförvaltningen

Information kring matserveringen på Campus Konradsberg

Det har varit en enormt tråkig början på uppstarten av matserveringen här på Campus Konradsberg. Vi har försökt utifrån de förutsättningar vi haft att leverera bra mat i rätt tid till era barn. Vi kan konstatera att vi inte lyckats på det sätt som vi hoppats på. Det är mycket beklagligt då skollunchen är ett väldigt viktigt inslag i helhetsupplevelsen av skoldagen.

Inkörnings- och uppstartsproblemen har varit många och vi har gjort vårt bästa för att lösa dem, men tyvärr inte lyckats fullt ut ännu.

Vi fortsätter nu med att förbättra bristerna löpande så fort vi någonsin kan.

I ett försök att besvara många av det frågor/frågeställningar som finns kring sena matleveranser, för lite mat, dålig logistik i serveringen, upplevd oaptitlig mat och för lite personal mm så kommer nedan frågor med efter följande svar.

Nedan några av de vanligaste frågor som vi fått.

 Varför ska ni servera till alla skolor på Campus område? – Därför att Stockholms Stad i sitt avtal med Akademiska hus (AHS) åtagit sig det.

 Varför har ni inget kök här på Campus? – det finns inget kök på Campus eftersom det kök som tidigare restauratör använt inte hade kapacitet nog. Vi tog inte heller över några inventarier över då de flyttade i juli. Det finns beslut sedan tidigare om att ett nytt större kök med tillräcklig kapacitet ska byggas och finns med i Stadens hyresavtal med AHS. Pga AHS försäljning av Campus så avstannade projektering mm tidigt i våras. Projekteringen kommer att startas om i nästa vecka och då tillsammans med vår nya hyresvärd SISAB.

 När kan ett nytt kök finnas på Campus? – Det vi hoppas på är att det finns ett nytt kök som kan tas i drift första juli 2015. Vi väntar med att få en tidsplan inom de närmsta veckorna från den styrgrupp som tillsatts för planering och ombyggnation av kök och matsalar.



Vår kökschef och övriga arbetsledare har vidtagit flera åtgärder tillsammans med personalen.

 Varför sena matleveranser? – Det har varit sena leveranser vid ett par tillfälle av olika anledningar. Sent klara med tillagningen, olyckor, ovanligt tröga köer etc. Vi har försökt att tidigarelägga avgången från fd Farsta, men det är svårt idag att ha rätt mängd mat klar tidigare.

 Vilka åtgärder har ni vidtagit? - Det har handlat om att förstärka med extra personal, hitta nya lösningar i samråd med involverade skolor kring mattider och vart eleverna ska sitta. Kompletterat med fler värmevagnar och andra transportvagnar för att inte vara så känsliga för stopp eller sena transporter. Satt in extra transporter och vi har succesivt byggt upp ett lager av "krismat" som kan användas på Campus. Vi har önskat fler ugnar på plats på Campus för att ha möjlighet att snabbt ordna tex ris och potatis.

När det gäller mellanmål så har vi för att undvika att transporter och att "lagret" ska vara långt bort flyttat hela hanteringen till Campus, vilket gör att vi snabbt kan ordna mer mellanmål om det skulle ta slut eller om det beställts för lite.

 Vem har ansvaret för elevernas uppträdande i matserveringen? – En ständigt återkommande fråga. Det är respektive skola som har ansvar för sina elevers uppträdande, men givetvis har kökspersonalen en viktig roll i att säga ifrån. Det har tyvärr förekommit att eleverna lämnat tallrikar, muggar etc och bara gått sin väg. Vilket skapar otrivsel och än mer jobb för vår personal samt att nästa matgäst inte känner att det är fräscht.

Johan Berken                                             Jonny Lettisen

Administrativ chef                                      Kökschef

Gymnasieområde 4 Alltiallo enheten

fredag 12 september 2014

Utvecklingssamtal Kungsholmens grundskola

Nu har utvecklingssamtalsperioden startat på Kungsholmens grundskola med år 6-9 från och med vecka 36 och år 1-5 från och med vecka 38.
Ni kan boka tider på skolwebben enligt information på föräldramöte.
Utvecklingssamtalen förläggs på dagtid under lärares ordinarie arbetstid kl 8.00-17.00.

 

Ur Skolverkets allmänna råd:

(Utvecklingssamtalet och den individuella utvecklingsplanen.)

Minst en gång varje termin ska eleven, elevens vårdnadshavare och läraren ha ett utvecklingssamtal. Läraren ska ta fram en skriftlig individuell utvecklingsplan (IUP) en gång per läsår för de elever som inte får betyg.

Samtalet handlar både om elevens kunskapsutveckling och sociala utveckling i förhållande till läroplanen, kursplaner och kunskapskrav.

 

(IUP) Den skriftliga individuella utvecklingsplanen innehåller både omdömen och framåtsyftande planering. Den framåtsyftande planeringen innebär att läraren sammanfattar och beskriver vilka insatser som ska göras av skolan samt vad eleven och vårdnadshavare kan göra för att eleven och vårdnadshavare kan göra för att eleven ska utvecklas så långt som möjligt.

 

 

 

Elisabeth

 

 

Med vänlig hälsning/Best regards

Elisabeth Ollas Paulsson

____________________________________

Rektor/ Principal

Kungsholmens grundskola

Utbildningsförvaltningen, Stockholm

 

Telefon: +46 8508 08251

      Sms: +46 7612 08251

www.kungsholmensgrundskola.stockholm.se

http://kungsholmensgrundskola.blogspot.se

                                        

KG F-9_logo (2).png                                       StockholmsStad_logot#2181E8.tif

 

 

 

 


måndag 8 september 2014

Ledigheter Kungsholmens grundskola




Ur skollagens kapitel 7 § 18
Enligt skollagen har elever närvaroplikt samtliga skoldagar under läsåret.
En elev i en skolform får beviljas kortare ledighet för enskilda angelägenheter. Om det finns synnerliga skäl får längre ledighet beviljas. På Kungsholmens grundskola beslutar rektor om ledighet.
Vid beviljad ledighet ansvarar vårdnadshavare för att samtliga kursmoment tas igen.

onsdag 20 augusti 2014

Höjda resultat i Kungsholmens grundskola!

Glädjande nog har vi ökat våra resultat i årets år 7, 8 och 9. I år nio har vi ökat meritvärdet från 234 till 243!
Andelen behöriga till gymnasiet har ökat till 96%. Jag vill rikta ett stort tack till alla elever, personal och föräldrar som alla bidragit till detta resultat!
Vi fortsätter vårt ämneskollegiala utvecklingsarbete för att ytterligare förbättra vår undervisning och
arbetssätt för att på bästa sätt stödja elevers lärande.

Här kommer ett exempel på hur vår musiklärare Lisa använder digitala verktyg i musikundervisningen för att utveckla lärandet!


Detta är publicerat på Skolverkets hemsida!

Gå gärna in på vår hemsida där det finns tex idrottsbloggar kring idrottsämnet!
Hälsningar Elisabeth

Varmt välkomna till ett nytt läsår på Kungsholmens grundskola!


Nu har vi haft uppstartsdagar för både lärare och fritidspersonal. Vi har alla lärare på plats inklusive fyra förstelärare.
Vi har haft möjlighet att fokusera på våra kommande utvecklingsområden och det känns skönt att kunna fokusera på utveckling istället för flytt!

Våra prioriterade utvecklingsområden 2014-2015

Utveckla det kollegiala lärande genom att personal samarbetar och har forum för ämnesutveckling, lär av varandra och utvecklar gemensamma arbetssätt. Förstelärare leder arbetet.

Identifiera och prioritera behov av digitala verktyg som ett naturligt verktyg för elevernas lärande och utveckling, genom bl. a. Learnify.

Förtydliga pedagogens roll i fritidshemmets verksamhet samt utveckla former för samarbete i skola och fritidshem.
Hälsning Elisabeth

fredag 11 april 2014

Glad påsk!

Jag önskar er alla, elever, föräldrar och personal en trivsam och vårlig påsk med massor av påskägg!
Glad påsk!
Elisabeth


Bäst i Stockholm, Kungsholmens grundskola!!

Kungsholmens grundskola är en av endast tre grundskolor i hela Stockholm som har 100% behöriga lärare!
De tre skolorna som har 100% behöriga lärare är alla kommunala.

Se länken till artikel nedan,

Härligt och roligt att få dela den information med er alla!

Äggsläppet, Kungsholmens grundskola!





Äggsläppet,genom denna trevliga och uppskattade tradition för vi på ett lekfullt sätt in ämnet teknik.
Eleverna utarbetar egna förslag till tekniska lösningar om hur ett rått ägg ska klara ett fall på 4 meter.
Under årens lopp har vi sett en stor utveckling av tekniska lösningar.
Vi tackar även er föräldrar, som vi förstår har bidragit med kreativa idéer.
Trevligt samarbete Skola-Hem!

torsdag 27 mars 2014

Utrymningsövning på Konradsberg


Ett stort tack till alla elever och personal för en snabb och väl fungerande utrymning då alla rutiner och utrymningsvägar fungerade.
Vi utvärderar och studerar om det är någon rutin eller teknisk del som behöver förbättras.





fredag 21 mars 2014

Kungsholmens grundskola

Mars och april månad är en intensiv tid i skolans värld med utvecklingssamtal, medarbetarsamtal, intagning av elever och olika förhandlingar inför nästa läsår.
Jag vill ändå passa på att dela med mig av några saker som händer i vår skola.
Vi öppnar upp en femte förskoleklass på vår skola liksom våra grannskolor. Det betyder att vi påbörjar vår uppbyggnad till en femparallellig F-6 skola som vi flyttar tillbaka till höstterminen 2016.
Vi behåller våra blivande år fem på Konradsberg och vi utökar blivande år sex till tre klasser till hösten i år 6-9.

Jag vill dela med mig av två länkar från vår skola:

ett reportage från våra duktiga elever och lärare i engelska där det konstateras att svenska elever är grymma på engelska.
Detta är en kombination av engelska runt oss men också av en väldigt modern och proffessionell undervisning som fångar upp elevernas intresse!

http://www.svtplay.se/klipp/1902075/darfor-ar-vi-grymma-pa-engelska

Förebyggande arbete mot rasism behöver vi arbeta med dagligen i skolan. Arbetet börjar i klassrummet med trygghetsarbete, träning av att kunna visa och ge empati och att vi alla människor, lika och olika har rätt att bli respekterade och sedda. En av skolans viktiga uppgifter är att träna våra elever i de demokratiska rättigheter och skyldigheter som präglar ett demokratiskt samhälle.


Vi behöver ge våra elever verktyg för att stå upp för människor och de värderingar som vi vill ska gälla i både skola och samhälle.
Den värdegrund som bygger på att alla människor är lika mycket värda och att respektera olikheter behöver arbetas med varje dag.
Några elever ur klass fyra deltog i Lilla Aktuellt:



Hälsningar Elisabeth

torsdag 13 februari 2014

Lokal marknad på väg från bergen


Vi stannade till på en lokal marknad på vägen tillbaka till Delhi




Vi fick oväntade besökare på marknaden!

Hand in Hand i Harayna

Deepalaya har även en egen "Hand in Hand" organisation som ger mikrolån och låter kvinnor, främst muslimska, låna pengar för att bygga upp små företag.
Vi fick träffa träffa stolta representanter för alla dessa kvinnor.




Deepalaya school



 Deepalaya är inte bara en skola utan organisation har flera ben som organisationen står på. Vi var idag uppe i bergen och besökte förutom skolan ett hälsocenter och sjukhus som drivs av  Depalaya som även driver ett barnhem/skola för hemlösa barn.


Mottagning av skolelever med säckpipa, kvarleva från det brittiska imperiet.




Elever i samspråk med våra lärare

måndag 10 februari 2014

En vanlig dag i trafiken!




Besök i annexskola i slummen


Vi besökte även en skoldel där barn från slummen i NewDelhi får möjlighet till skolgång som även samarbetade med Deepalaya huvudskola.




Granne med skolgården


Stolt elev!




Utanför ingången


Skolbesök i DEEPALAYA school

Vårt första skolbesök till vår skola som vi kommer att utveckla ett samarbete med där vi träffade elever, lärare, rektor och grundaren av Deepalaya schools.





Rektorer, Ms Anita och jag



Elever från Preschool


Elever i år två


Medhavd lunch som intas på skolgården.

fredag 7 februari 2014

NeXT Delhi

Nu startar vår spännande resa till vår skola i New Delhi!
Resan går via Wien sedan direkt till New Delhi .
Med på resan är vår projektledare Ulrika Nimstrand.


måndag 3 februari 2014

New Delhi nästa! Vi besöker Deepalaya school i New Delhi, Indien!

Jag har förut informerat på min rektorsblogg om Global Citizenprojektet som startade i höstas på grundskolan i Stockholm. Gymnasiet har länge samarbetat med elever i både Kina och Indien och till läsåret 2013/2014 startade projektet även på grundskolan. Min förra skola, Södra Ängby, är med i projektet och jag ville gärna att Kungsholmens skola också skulle få chansen. Projektet lyckades få ytterligare en skola i New Delhi och den blev vår, Deepalaya school i New Delhi.
Projektet syftar till ett digitalt och på sikt även ett fysiskt utbyte. Med en bra projektbeskrivning har vi nu fått medel från EU via Atlasprojektet som är en del av Programkontoret som finansieras av EU medel.
Vi är nio grundskolor i Stockholms stad som åker till New Delhi 7-14 februari, 34 lärare och rektorer som alla besöker sin vänskola och blivande samarbetspartner.
Förutom besöket i skolan ska vi utveckla projektet som vi tillsammans ska utforma och göra en plan på kort och på lång sikt.
Vår ambition och stadens är att detta samarbete ska utvecklas över tid och att fler ämnen kan haka på.

Kungsholmens grundskola  har valt att pröva att ha utbytesprojektet som en Elevens Val-kurs, eftersom det är viktigt att de elever som verkligen är intresserade ska vara med i projektet. Det är också svårt att hinna med att bedriva ett utbytesprojekt parallellt med övrig undervisning. Vi har därför gjort en kursbeskrivning och fått 18 intresserade elever på skolan i åk 8 och 9. Eventuellt kommer ett utbyte till Indien att ske med elever i åk 9 läsåret 14/15.
Elever från New Delhi är väldigt på hugget för att besöka Sverige och väldigt ambitiösa och vi vill väldigt gärna förbereda detta på ett bra sätt. I dagsläget är det engelska och So som ingår i elevens val kursen.
Med på denna resa är förutom jag So-lärare Lotta Carlsson, engelsklärare Kristin Cumming och So- och idrottslärare Lärare Martin Andersson.
Förhoppningsvis kan ni följa vår resa på min rektorsblogg.
Det ska bli mycket spännande att besöka Indien och se hur skolkultur och lärande gestaltar sig i klassrummet.
Det intressantaste med vår samarbetsskola är att det är en skola som drivs av en man som har flera skolor i organisationen och alla elever har ett förflutet som gatubarn som tagits hand om och förutom skolgången fått ett hem och en fostran. De övriga skolorna är alla privata och vi hoppas att även få besöka någon av de andra skolorna.
Denna resa och vårt projekt gynnar inte bara de elever som är med i själva utbytet, utan blir en del av globaliseringen med kunskaper och erfarenheter för oss pedagoger, som vi förmedlar till övriga elever. Lärorikt att se andra skolsystem och jämföra styrkor och utvecklingsområden i en annan världsdel.
Vi ser fram emot att kunna ta emot både lärare och elever från skolan när det blir dags för ett studiebesök här i Stockholm.
Deepalaya Schools | Deepalaya | Enabling Self Reliance ...
new.deepalaya.org/deepalaya-schools
www.deepalaya.org/deepalaya-schools

Hälsningar Elisabeth

fredag 31 januari 2014

Öppet hus 30 januari och planeringsdag 31 januari

Tack alla föräldrar som besökte oss på vårt öppna hus torsdagen den 30 januari.
Det är roligt att få visa upp våra fina nya lokaler, klassrum, fritids, musiksal, idrott och slöjd.

Jag vill också tacka er alla som har barns på fritids som lyckats ordna tillsyn till alla barn på planeringsdagen så att vi kan på börja vårt viktiga utvecklingsarbete inför 2014.
Samverkan och samverkansformer för skola och firtids är ett prioriterat utvecklingsområde likaväl att tydliggöra fritids uppdrag och fritids roll i elevens lärande.
Hälsningar Elisabeth

torsdag 23 januari 2014

Åtgärder på Konradsberg

Nu har Akademiska hus genomfört genomgång och justering av värmen och mätning av temperaturen sker i olika delar av verksamheten.
Det behövs någon förstärkning av värmen kring entrén som Akademiska hus behöver åtgärda och jag återkommer med mer konkret information så snart jag får besked.
Hälsningar Elisabeth

onsdag 22 januari 2014

Åtgärder vid Konradsberg


Åtgärder vid Konradsberg


 

Det staket som jag tidigare skrev om här på bloggen är nu uppsatt. Det ska hjälpa våra rastvakter att göra barnens skolmiljö säker. Staketet bidrar till att barnen inte springer ut på vägen utan att se sig för.

 
I slutet av den här veckan kommer utbildningsförvaltningen att ha en diskussion med fastighetsägaren Akademiska Hus om att sätta upp ett permanent staket istället för det provisoriska. Jag hoppas kunna återkomma med besked om tidsplan så snart som möjligt.
Vi fortsätter också med trafikvakt/ledsagare för bilar som behöver passera skolan.

 
Den byggbarack som tidigare stod i hörnet till skolbyggnaden har nu flyttats så att sikten vid övergång av vägen blivit bättre. Det byggmaterial som legat på olämpliga ställen är nu bortplockat.

 
Ljudnivån i matsalen och de tunga dörrarna kommer att tas upp med fastighetsägaren Akademiska Hus. Sannolikt kommer en mätning i matsalen att genomföras under slutet av denna vecka eller nästa för att veta vilka åtgärder som är nödvändiga för att få en bra ljudnivå.

 
Även det faktum att det är kallt i våra lokaler kommer utbildningsförvaltningen att ta upp med Akademiska Hus, för att de ska höja värmenivån. Vi kommer också att flytta fram sko gränsen vid skolans ingång. Det ger eleverna en bättre plats att ta av sig skorna, och bidrar till trevnaden på skolan så här i vintertid. Vi håller även att undersöka om vi kan ha fler entréer för våra elever för att minska trycket.

 
Jag fick idag signaler om att trängsel i bussar främst nr 49 kvarstår. Jag har lämnat vidare frågan till ansvariga inom förvaltning som ansvarar för dialogen med bussentreprenören.

 
Jag kommer fortsätta att informera om de åtgärder som vi vidtar på skolan för att ge eleverna en bra skoldag här på Konradsberg. Trots de problem som vi har kvar att lösa har vi kommit igång bra med verksamheten och rutinerna efter flytten och kan ge eleverna en bra utbildning, som är skolans huvudsakliga uppdrag. Jag vill rikta ett stort tack till vår fantastiska personal som gör sitt yttersta för att alla barn ska ha det tryggt och lära sig så mycket som möjligt.
Tack till er föräldrar som visar förståelse för att allt inte har varit på plats vid terminsstart.

Välkommen att se våra lokaler på vårt "Öppna hus" torsdagen den 30 januari mellan kl 15-17 då all personal är på plats och i matsalen serveras frukt och dryck och elever i år 4 visar ett bildspel.

Hälsningar Elisabeth

 

torsdag 16 januari 2014

Transport till Konradsberg

Busstrafiken till Konradsberg har inte fungerat tillfredsställande och nu har Kreolis satt in tre extra bussar vid tur 7.51 och 8.01.
Vi rekommenderar tunnelbanan från Fridhemsplan till Torildsplan.

onsdag 15 januari 2014

Öppet hus på Konradsberg torsdagen den 30 januari kl 15.00-17.00

Information till alla föräldrar.
Välkomna till Konradsberg för att se våra nya lokaler. All personal finns på plats för att visa våra fina lokaler och för att svara på era frågor!
I matsalen serveras frukt och dryck och vi visar bildspel.
VÄLKOMNA!



Torsdag 13 januari


Ett stenkast från skolan, torsdagen 13 januari.


Äntligen vinter!

Konradsberg

Välkomna till en termin på Konradsberg!
Vi börjar komma i ordning och klassrummen är färdigmöblerade.
Vår flyttfirma är i slutskedet av att montera hyllor och skåp.
Vi beräknar att det mesta ska vara klart i vecka 4 och att entré och korridorer är rensade från kartonger.
Klassrummet, år 3, som hade en vattenskada är nu klart för inflyttning. Vår matsal är i full gång och både elever och personal är mycket nöjda med maten.
Utomhus har vi problem med transporter till och från fastigheten som kommer att åtgärdas snarast.
Åtgärder på Konradsberg
Med anledning av skrivelse från föräldragrupp vid Kungsholmens grundskola, som idag är evakuerad till Konradsberg kommer följande åtgärder att vidtas.
 
Avstämning av åtgärderna sker på Konradsberg den 17 januari klockan 16.30.
 
Säkerhet – utomhus
 

•Temporära staket ställs upp utmed den servitutsväg som löper genom
Konradsbergsområdet. Staketen ska hindra eleverna att springa ut på vägen framför trafiken och underlätta för skolans elever att korsa vägen under säkra former. Staketen ska förses med någon form av grind för in- och utpassering.

*Staketen sätts upp med början senast torsdagen den 16 januari 2014. 
 

•Beställning av permanenta staket för att ersätta de som ställs dit temporärt.



*Lokalhandläggare  gör beställningen under vecka 3.
 
*Ledsagare av trafiken som kör på vägen finns på plats under skol- och fritidstiden till preliminärt staket är på plats från och med den 15 januari kl 15.00



 





 Ett temporärt trafikljus ställs upp på den sträcka av vägen där eleverna passerar fram och tillbaka mellan skolgård och skolbyggnad.
 

*Lokalhandläggare  undersöker under vecka 3 möjligheten att hyra in ett temporärt trafikljus.
.
 
•Kontakt med Telia tas för att dubbelkontrollera att deras bygge i anslutning till Konradsberg, som skulle varit klart under december 2013, inte blir mer försenat än till och med januari 2014.
Lokalhandläggare tar den kontakten den 15 januari.
 
Informera Telia om att deras byggtrafik kommer att behöva färdas ut och in på vägen med hjälp av ledsagare.
*Lokalhandläggare tar den kontakten den 15 januari.
•Ett nytt staket med mindre maskor i installeras så att eleverna inte kan klättra upp på staketet.
*Lokalhandläggare kontaktar hyresvärden Akademiska hus för åtgärd den 15 januari.

 

•Den lekutrustning som skulle flyttats från Kungsholmens grundskola till Konradsberg godkändes inte av hyresvärden Akademiska hus för flytt och ny uppställning. Akademiska håller nu på att ta fram en ritning över hur ny lekutrustning på skolgården ska se ut.
*Lokalhandläggare  kontaktar hyresvärden Akademiska hus för ett leveransdatum. Kontakten tas den 15 januari.
Säkerhet – inomhus
 
•Dörröppnarna för dörrarna inomhus ska ses över för att göra det lättare för eleverna på skolan att öppna dessa.
          *Lokalhandläggare  kontaktar hyresvärden Akademiska hus för åtgärd den 15 januari.
 

•Ljudmätning i matsalen genomförs i samband med att eleverna äter lunch. Mätningen ligger sen till grund för nödvändiga åtgärder.

 
 
 
•Låsen på toaletterna ses över för att göra låsmekanismerna möjliga att hantera för barn.Skolans vaktmästare ser över låsen så att de blir möjliga att hantera för eleverna. Detta är redan undersökt och årgärdat under onsdagseftermiddagen. 
 
•Skyddsrond genomförs på skolan
*Rektor ansvarar för genomförandet tillsammans med fackliga företrädare, ronden genomförs fredagen den 17 januari.
 
Andra åtgärder finns beskrivna på vår hemsida under evakuering. Vi uppdaterar vår information på hemsidan kontinuerligt!