onsdag 22 januari 2014

Åtgärder vid Konradsberg


Åtgärder vid Konradsberg


 

Det staket som jag tidigare skrev om här på bloggen är nu uppsatt. Det ska hjälpa våra rastvakter att göra barnens skolmiljö säker. Staketet bidrar till att barnen inte springer ut på vägen utan att se sig för.

 
I slutet av den här veckan kommer utbildningsförvaltningen att ha en diskussion med fastighetsägaren Akademiska Hus om att sätta upp ett permanent staket istället för det provisoriska. Jag hoppas kunna återkomma med besked om tidsplan så snart som möjligt.
Vi fortsätter också med trafikvakt/ledsagare för bilar som behöver passera skolan.

 
Den byggbarack som tidigare stod i hörnet till skolbyggnaden har nu flyttats så att sikten vid övergång av vägen blivit bättre. Det byggmaterial som legat på olämpliga ställen är nu bortplockat.

 
Ljudnivån i matsalen och de tunga dörrarna kommer att tas upp med fastighetsägaren Akademiska Hus. Sannolikt kommer en mätning i matsalen att genomföras under slutet av denna vecka eller nästa för att veta vilka åtgärder som är nödvändiga för att få en bra ljudnivå.

 
Även det faktum att det är kallt i våra lokaler kommer utbildningsförvaltningen att ta upp med Akademiska Hus, för att de ska höja värmenivån. Vi kommer också att flytta fram sko gränsen vid skolans ingång. Det ger eleverna en bättre plats att ta av sig skorna, och bidrar till trevnaden på skolan så här i vintertid. Vi håller även att undersöka om vi kan ha fler entréer för våra elever för att minska trycket.

 
Jag fick idag signaler om att trängsel i bussar främst nr 49 kvarstår. Jag har lämnat vidare frågan till ansvariga inom förvaltning som ansvarar för dialogen med bussentreprenören.

 
Jag kommer fortsätta att informera om de åtgärder som vi vidtar på skolan för att ge eleverna en bra skoldag här på Konradsberg. Trots de problem som vi har kvar att lösa har vi kommit igång bra med verksamheten och rutinerna efter flytten och kan ge eleverna en bra utbildning, som är skolans huvudsakliga uppdrag. Jag vill rikta ett stort tack till vår fantastiska personal som gör sitt yttersta för att alla barn ska ha det tryggt och lära sig så mycket som möjligt.
Tack till er föräldrar som visar förståelse för att allt inte har varit på plats vid terminsstart.

Välkommen att se våra lokaler på vårt "Öppna hus" torsdagen den 30 januari mellan kl 15-17 då all personal är på plats och i matsalen serveras frukt och dryck och elever i år 4 visar ett bildspel.

Hälsningar Elisabeth

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar