måndag 15 september 2014

Information kring matservering på Campus Konradsberg


Här kommer information från ansvariga för matservering på Konradsberg.


Utbildningsförvaltningen

Information kring matserveringen på Campus Konradsberg

Det har varit en enormt tråkig början på uppstarten av matserveringen här på Campus Konradsberg. Vi har försökt utifrån de förutsättningar vi haft att leverera bra mat i rätt tid till era barn. Vi kan konstatera att vi inte lyckats på det sätt som vi hoppats på. Det är mycket beklagligt då skollunchen är ett väldigt viktigt inslag i helhetsupplevelsen av skoldagen.

Inkörnings- och uppstartsproblemen har varit många och vi har gjort vårt bästa för att lösa dem, men tyvärr inte lyckats fullt ut ännu.

Vi fortsätter nu med att förbättra bristerna löpande så fort vi någonsin kan.

I ett försök att besvara många av det frågor/frågeställningar som finns kring sena matleveranser, för lite mat, dålig logistik i serveringen, upplevd oaptitlig mat och för lite personal mm så kommer nedan frågor med efter följande svar.

Nedan några av de vanligaste frågor som vi fått.

 Varför ska ni servera till alla skolor på Campus område? – Därför att Stockholms Stad i sitt avtal med Akademiska hus (AHS) åtagit sig det.

 Varför har ni inget kök här på Campus? – det finns inget kök på Campus eftersom det kök som tidigare restauratör använt inte hade kapacitet nog. Vi tog inte heller över några inventarier över då de flyttade i juli. Det finns beslut sedan tidigare om att ett nytt större kök med tillräcklig kapacitet ska byggas och finns med i Stadens hyresavtal med AHS. Pga AHS försäljning av Campus så avstannade projektering mm tidigt i våras. Projekteringen kommer att startas om i nästa vecka och då tillsammans med vår nya hyresvärd SISAB.

 När kan ett nytt kök finnas på Campus? – Det vi hoppas på är att det finns ett nytt kök som kan tas i drift första juli 2015. Vi väntar med att få en tidsplan inom de närmsta veckorna från den styrgrupp som tillsatts för planering och ombyggnation av kök och matsalar.



Vår kökschef och övriga arbetsledare har vidtagit flera åtgärder tillsammans med personalen.

 Varför sena matleveranser? – Det har varit sena leveranser vid ett par tillfälle av olika anledningar. Sent klara med tillagningen, olyckor, ovanligt tröga köer etc. Vi har försökt att tidigarelägga avgången från fd Farsta, men det är svårt idag att ha rätt mängd mat klar tidigare.

 Vilka åtgärder har ni vidtagit? - Det har handlat om att förstärka med extra personal, hitta nya lösningar i samråd med involverade skolor kring mattider och vart eleverna ska sitta. Kompletterat med fler värmevagnar och andra transportvagnar för att inte vara så känsliga för stopp eller sena transporter. Satt in extra transporter och vi har succesivt byggt upp ett lager av "krismat" som kan användas på Campus. Vi har önskat fler ugnar på plats på Campus för att ha möjlighet att snabbt ordna tex ris och potatis.

När det gäller mellanmål så har vi för att undvika att transporter och att "lagret" ska vara långt bort flyttat hela hanteringen till Campus, vilket gör att vi snabbt kan ordna mer mellanmål om det skulle ta slut eller om det beställts för lite.

 Vem har ansvaret för elevernas uppträdande i matserveringen? – En ständigt återkommande fråga. Det är respektive skola som har ansvar för sina elevers uppträdande, men givetvis har kökspersonalen en viktig roll i att säga ifrån. Det har tyvärr förekommit att eleverna lämnat tallrikar, muggar etc och bara gått sin väg. Vilket skapar otrivsel och än mer jobb för vår personal samt att nästa matgäst inte känner att det är fräscht.

Johan Berken                                             Jonny Lettisen

Administrativ chef                                      Kökschef

Gymnasieområde 4 Alltiallo enheten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar